top of page

REGRESSIETEKENEN

Onderdeel van regressietherapie is regressie-tekenen. Binnen mijn praktijk werk ik graag met deze techniek. We doen dat met vellen papier en potloden. Door middel van de tekeningen worden onbewuste overtuigingen en patronen zichtbaar gemaakt.

 

Regressie-tekenen is een prachtige manier om het onderbewuste op papier te zetten, om het uiting te geven. Deze methode geeft zicht aan wat je in een gesprek niet kunt horen of zien. Cliënten ervaren het als een prettige manier van werken, waarmee je met alleen potlood en papier veel informatie blootlegt. Met die informatie kun je dingen beter gaan begrijpen en uiteindelijk ook een plek gaan geven en ontladen. Regressie-tekenen leent zich ook goed bij het verwerken van zware trauma's.

 

Het geeft je direct toegang tot de diepere lagen in jezelf, waarin informatie uit het verleden ligt opgeslagen. Regressie-tekenen is een bijzondere maar ook laagdrempelige manier om het onderbewuste zichtbaar te maken en inzicht te krijgen in wat er zich in onze diepere lagen afspeelt.

REGRESSIETHERAPIE : HOE WERKT HET?

In de regressietherapie werk ik met het onderbewuste. In ons onderbewuste ligt allerlei waardevolle, soms minder bewuste informatie uit het verleden opgeslagen. Ook de informatie die we ons niet of niet goed meer kunnen herinneren.

 

Via een lichte trance krijgen we toegang tot dit gebied. Dat kan door in je stoel te blijven zitten, door op een zachte bank te liggen of door te tekenen. Je kunt deze trance vergelijken met wanneer je bijvoorbeeld in een goed boek verzonken bent of helemaal verdiept bent in het uitoefenen van je hobby. Van cliënten hoor ik vaak terug dat zo’n trance een fijn en comfortabel gevoel geeft.

 

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie waarin traumatische gebeurtenissen worden opgespoord en herbeleefd. Door deze herbeleving ontstaat nieuw inzicht en verwerking, met als resultaat het verminderen of verdwijnen van de klachten. Je hoeft dat proces niet alleen door te maken, ik begeleid je hierbij, in een veilige en betrokken sfeer. Hier lees je hoe mijn cliënten deze therapie hebben ervaren.

bottom of page